Tiszta erdőt!

Elég a szemetes erdőkből

Bakonyi barangolás

2017. november 06. 13:07 - GerillAnya

amikor a mászók is szemetelnek :-(

Az őszi szünetet kihasználva elutaztunk ismét a Bakony szívébe, Bakonybélbe. 11 éve járunk ide évente 2szer kirándulni, feltöltődni, megpihenni, lelassulni. Mindig ugyanott szállunk meg, a Békaváros Házikóban Áginéninél. 

A bakonyi erdők meglepően tiszták a pilisi erdőkhöz képest, de sajnos itt is elő kellett venni a szemeteszsákot, hogy mások után szedjük össze a hátrahagyott hulladékot.

A Kőris-hegyen álló Vajda Péter kilátót igen sokan látogatják, sokan pihennek meg a kilátó melletti erdei pihenőnél. A pihenő körül az alábbi látvány fogadott minket:

 

Felfoghatatlan, hogy amit felcipel az ember 709 méter magasra (egyébként gyönyörűbbnél gyönyörűbb útvonalak közül válogathatunk), azt miért nem tudja lefelé is magával vinni?

Utunk végére mindenesetre ismét megtelt  a szemeteszsákunk, amit erdei kuka hiányában a szállásunknál helyeztünk a hulladékgyűjtőbe.20171104_155949.jpg

 

A Csesznek melletti Kőmosó szurdokban több via-ferrata útvonal is található, de mászás nélkül is remek kirándulási cél a Cseszneki vár alatt a patak mentén, kövek között vezető ösvény. Mi ismét mászni mentünk, mert a gyerekeknek is remek pálya a Futrinka ucca, nekünk pedig igazi átmozgató mászás az Ostromlók útja és a Várpanoráma út.

Sajnos a beszállásokhoz közeli padnál ismét sok szemetet találtunk. A legszomorúbb, hogy a szemét között egyértelműen látszik, hogy sporttársaink hagyták hátra a hulladék egy részét :-( Hová vezet, ha már a mászók sem vigyáznak a környezetre?????

Mászás után természetesen összeszedtük az elejtett (?) szemetet! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemetszedes.blog.hu/api/trackback/id/tr7513195344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása