Tiszta erdőt!

Elég a szemetes erdőkből

Pilisszentiván környéke

2017. október 09. 09:02 - GerillAnya

ismét betelt a zsák...

Hosszú kihagyás után végre ismét eljutottunk kirándulni. Pilisszentiván felett barangoltunk a Természetvédelmi övezet turistaútjain. Alighogy beléptünk a védett részre, szörnyű zajra lettünk figyelmesek, majd ugrottunk félre az útról, hogy utat engedjünk a crossmotorosoknak. A csapatnyi motoros borzasztó zajt csapott, nem kicsit megrémítve a gyerekeinket. Miután lehagytak minket, meg is kérdezték, miért csak a csapat kis része lassított le mellettünk? Se erre nem tudtunk igazán jó választ adni nekik, se arra, hogy mégis mit keresnek a motorosok az erdőben?

És tényleg? Mit keresnek ott? Széttúrják az utat, bebüdösítík az erdőt, felzavarják az állatokat!

Sajnos a természetőrök inkább csak az ösvényről letérő turistát találják be, a motorosokat, fatolvajokat ritkábban.

Mi lenne a megoldás? Talán a büntetési tételek emelése és a fokozott ellenőrzés eredményre vezetne.

Miután kidühöngtük magunkat, kirándultunk egy szuperjót, még őzikét is láttunk, a gyerekek gyűjtöttek makkot én pedig szemetet:szemet.jpg

A szokásos sörös-üdítős-energiaitalos dobozok-üvegek mellett műanyag járműrészeket is találtam, legalábbis szerintem az a fekete műanyag izé az lehet:

szemet2.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemetszedes.blog.hu/api/trackback/id/tr812942071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása